Monumenti i Partizanit të Panjohur

MONUMENTI PARTIZANI I PANJOHUR.jpg
TID Tower, Tirana 1001, Albania

Ky monument u ngrit për të nderuar partizanët shqiptarë që dhanë jetën në luftë kundër fashizmit. Ai është vepër e realizmit socialit e krijuar në vitin 1949 dhe mbahet si monumenti i parë i ngritur pas Luftës së Dytë Botërore duke zënë vendin e një xhamie, e cila u shkatërrua gjatë luftës. Vepra është realizuar në bronz nga skulptori Andrea Mano.