Xhamia e Tabakëve

Xhamija e Tabakve.jpg
Rruga Shyqyri Ishmi, Tirana, Albania
Rruga Shyqyri Ishmi Tirana Tirana AL

Xhamia e Tabakëve është ndërtuar në shekullin XVIII, në të majtë të Lanës. Më 16 tetor 1927, rrufeja e çau ndërtesën por ajo u rindërtua me kontributin e banorëve dhe u përurua në 28 korrik 1933