LAJMET E FUNDIT


Plan masash me rastin e nisjes së vitit të ri shkollor 29 August, 2017

Fëmijët dhe të rinjtë që do të ndjekin arsimin nëntëvjeçar dhe atë të mesëm në shkollat e Tiranës për vitin e ri shkollor që nis në 11 shtator, do të regjistrohen në shkollat më të afërta me banesën e tyre, ndërsa drejtorët nuk do të lejohen që të bëjnë regjistrime mbi kapacitetin. Bashkia e Tiranës […]

Përfundon rruga e re që lidh fshatin Allushaj me rrugën kryesore të Zall-Herrit 28 August, 2017

Në dy vitet në vijim Bashkia e Tiranës do të shtojë ritmin e investimeve në zonat rurale. Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj inspektoi rrugën e re që lidh fshatin Allushaj me rrugën kryesore të Zall-Herrit, ku theksoi se projekti për rikualifikimin e qendrave të fshatrave do të ecë paralelisht me atë për rikonstruksionin […]

Nis ndërtimi i pistës së vrapimit dhe biçikletave në Parkun e Liqenit 27 August, 2017

Të gjithë ata që preferojnë ecjen dhe vrapin në natyrë, si dhe të apasionuarit pas biçikletave, do të kenë shumë shpejt në dispozicion dy pista të mirëfillta për aktivitetet e tyre. Bashkia e Tiranës ka nisur një nga projektet më të rëndësishme për rigjallërimin e Parkut të Liqenit; pra, ndërtimin e një piste vrapimi dhe […]

Përfundon ndërtimi i rrugëve të brendshme të fshatit Mushqeta, në njësinë e Krrabës 26 August, 2017

Mushqeta në njësinë e Krrabës për nga aktiviteti ekonomik dhe organizimi i banesave mund të jetë fshat, por infrastruktura e rrugëve nuk ka asnjë dallim me qytetin. Bashkia e Tiranës ka përfunduar ndërtimin e të gjithë rrjetit të rrugëve të brendshme të fshatit Mushqeta, të cilat lidhin banorët e kësaj zone me njeri-tjetrin dhe rrugën […]

Rikonstruksion i bibiliotekës në Njësinë Nr. 7 25 August, 2017

Projekti për rigjallërimin e bibliotekave në çdo lagje të Tiranës po vijon me rikonstruksionin e bibliotekës në Njësinë nr.7, e cila po merr formën e një hapësire të veçantë për të rinjtë dhe komunitetin e zonës. Krahas investimeve në rrugë të reja, kënde lojërash për fëmijët e parqe për t’u çlodhur, Bashkia e Tiranës po […]

Përfundon ndërtimi i 3 fushave sportive në shkollën e Shëngjergjit 24 August, 2017

Bashkia e Tiranës përfundoi ndërtimin e disa terreneve sportive për 220 nxënësit e fshatrave të Shëngjergjit që frekuentojnë Shkollën e Bashkuar në Verri. Investimi u përfundua në pak javë duke i dhënë nxënësve të shkollës dhe gjithë komunitetit të zonës tre fusha të reja sportive. Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj u shpreh se […]

Inspektuam punimet për ndërtimin e Rr. “Danish Jukniu” në Sauk 23 August, 2017

Dikur një periferi informale me rrugë të paasfaltuara dhe plot baltë, sot Sauku po i ngjan ditë pas dite një zone të mirëfilltë urbane. Pas përfundimit, në pak muaj, të ndërtimit të Rr. “Hermann Gmeiner”, rikualifikimit urban të bllokut të banimit në Rr. e “Osmëve” dhe ambienteve sportive në shkollën “Ibraim Brahja”, Bashkia e Tiranës […]

Fushatë sensibilizuese dhe informuese në shkolla për përballimin e emergjencave civile 22 August, 2017

Emergjencat që shoqëruan këtë vit Tiranën, qoftë gjatë dimrit të acartë dhe me reshje, ashtu gjatë verës së nxehtë dhe me vatra zjarresh, sollën në pah se përballimi i situatave të tilla, përveç përkushtimit dhe punës së bashkisë dhe institucioneve të tjera, bashkëpunimi dhe kontributi i qytetarëve mbetet i domosdoshëm. Bashkia e Tiranës, në bashkëpunim […]

Rikonstruktohet Shkolla e Kuqe, kushte më të mira mësimore për 1 mijë nxënës 21 August, 2017

Problemi i mësimit me dy turne në shkollat e Tiranës po merr zgjidhje dita-ditës. Nga ky shtator, nxënësit e Shkollës së Kuqe, jo vetëm që do të mësojnë në mjedise të rikonstruktuara, por edhe do t’i rikthehen traditës së mësimit me një turn. Arsyeja? Muajin tjetër do të çelë dyert shkolla e rindërtuar “Hoxha Tahsin”, […]

Finalizohet projekti i parë i rilindjes urbane në fshatin Qeha, Petrelë 20 August, 2017

Projekti i suksesshëm “Rilindja urbane” e qyteteve të Shqipërisë po shtrihet edhe në qendrat e fshatrave të Bashkisë së Tiranës. Rehabilitimi i sheshit të fshatit Qeha në Njësinë Administrative Petrelë është projekti i parë pilot i Bashkisë së Tiranës, nga i cili përfitojnë rreth 900 banorë të kësaj zone, që tashmë kanë një mjedis çlodhës […]

Faqja 10 nga 74« First...89101112...203040...Last »