Muzetë e Tiranës

BUNK'ART.jpg
Rruga Muhamet Deliu, Tirana, Albania
Në qershor të vitit 1978 u inagurua nga diktatori Enver Hoxha bunkeri anti-bërthamor i ndërtuar n...
Bunk art 2.jpg
Bulevardi Zhan d'Ark 11, Tirana 1000, Albania
Ky muze është ngritur në ambientet e ish strehimit anti-atomik të Ministrisë së Brendshme. Tuneli...
6859282578_2c94f47dec_b.jpg
Kulla e Sahatit, Tirana 1001, Albania
Kulla e Sahatit të Tiranës filloi të ndërtohej nga Haxhi Et’hem Beu në vitin 1822 dhe përfundoi m...
MUZEU ARKEOLOGJIK 2.jpg
Sheshi Nënë Tereza, Tiranë, Albania
Muzeu Arkeologjik Kombëtar është i pari muze i krijuar pas Luftës së II Botërore, pasi gjatë kësa...
Muze Bektashian.jpg
Rruga Hasan Prishtina, Tiranë, Albania
Ndodhet në ambientet e Odeonit (Faltorja e Madhe) në Kryegjyshatën Botërore Bektashiane dhe u për...
MHK.jpg
Bulevardi Zogu I, Tiranë 1016, Albania
U përurua më 28 tetor 1981 dhe është institucioni muzeor më i madh në Shqipëri. Muzeu Historik zë...
MUZEU I Armeve 2 (1).jpg
Rruga Imer Ndregjoni, Tirana, Albania
Muzeu i Armëve (Muzeu Historik i Forcave të Armatosura) ndodhet në ambientet e Komandës së Doktri...
Muzeu i Bankes se Shqiperise.jpg
PS, Tirana 1001, Albania
Muzeu i Bankës së Shqipërisë ndodhet brenda ndërtesës simbol të sheshit kryesor të kryeqytetit, s...
muzeu i shkencave te natyres.jpg
Rruga e Kavajës, Tiranë 1001, Albania
Muzeu Shkencave të Natyrës ndodhet në rrugën “Petro Nini Luarasi” dhe është i vetmi i llojit të t...
1.jpg
Rruga Deshmoret e 4 Shkurtit, Tirana 1001, Albania
Ndërtesa e njohur si ‘Shtëpia me gjethe’ (e quajtur kështu për shkak të bimës kacavjerrëse që mbu...
foto e brend e Muzeut tekKulla e sahatit.jpg
Kulla e Sahatit, Tirana 1001, Albania
Ky muze është krijuar më qëllimin e ruajtjes, gjurmimit, studimit, dhe promovimit të trashëgimisë...
Showing 11 results