Deklara për shtyp


Prezantohen 3 projekte që do ndryshojnë kryeqytetin 11 July, 2017

Në zbatim të Planit të Përgjithshëm Vendor, i cili e parashikon Tiranën si një qytet me disa qendra policentrike, një ekip i arkitektëve të Universitetit të Harvard-it, të cilët po bashkëpunojnë me studentë vendas, prezantuan sot 3 projekte konkrete që do të marrin jetë në kryeqytet. Parku Qendror i Bulevardit të Ri, rikonceptimi i Kombinatit […]

Përfundon rikonstruktimi i Rr. “Kahreman Ylli” dhe segmenti që lidh me Rr. “Hysen Xhura” 10 July, 2017

Pas ndërtimit të rrjetit të ri të ujësjellësit pak muaj më parë, rreth 5 mijë banorët që jetojnë në Rr. “Kahreman Ylli” në Kinostudio, tashmë kanë edhe një infrastrukturë moderne urbane. Bashkia e Tiranës ka përfunduar në kohë rekord rindërtimin nga e para të rrugës “Kahreman Ylli” dhe të segmentit që e lidh atë me […]

Task-Forca për ujin e pijshëm, verifikohen 1623 raste 9 July, 2017

Pavarësisht fundjavës, Bashkia e Tiranës dhe Ujësjellës-Kanalizime vijuan me intensitet punën edhe këto dy ditë për monitorimin e situatës në terren për disiplinimin e përdorimit të ujit të pijshëm, duke ndërhyrë me ndërprerjen e lidhjeve të paligjshme. Në zbatim të masave për menaxhimin më të mirë të situatës së ujit të pijshëm, të ardhur si […]

Ndërtimi i rrjetit të ri të ujësjellësit në rrugën “Naim Frashëri”

Banorët e bllokut që kufizohet nga rruga e “Kavajës” dhe “Vëllezërit Manastirli” në kryeqytet do të kenë më shumë prurje në rrjetin që i furnizon ata me ujë të pijshëm. Rrjeti i amortizuar ndër vite, si pasojë e mungesës së ndërhyrjeve, është rinovuar tërësisht duke zgjidhur përfundimisht problemin e furnizimit me ujë. Kryetari i Bashkisë […]

Nis rikonstruksioni i rrugës “Imer Ndregjoni” në Njësinë Nr. 4 8 July, 2017

Bashkia e Tiranës ka nisur rikonstruksionin e rrugës “Imer Ndregjoni”, ose siç njihet ndryshe rruga e “Oxhakut”. Investimi në këtë rrugë pritet që t’i vijë në ndihmë një numri të madh banorësh të zonës, ku dominojnë pallatet para viteve ’90, si dhe pallate të reja. Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, i shoqëruar nga […]

Ndërpriten 74 lidhje të paligjshme të ujit të pijshëm, vendosen 16 gjoba

Ndërhyrjet e ditëve të fundit të aksionit të Task-Forcës për prerjen e lidhjeve të paligjshme dhe ndërgjegjësimin e qytetarëve për kursimin e ujit të pijshëm po sjellin një përmirësim të situatës. Bashkia e Tiranës, UKT dhe agjencitë e varësisë, të cilat janë angazhuar në përballimin thatësirës së zgjatur kanë vijuar punën në terren për monitorimin […]

Përfundon ndërtimi i rrugës “Hermann Gmeiner” në Sauk, i njëjti standard si në qendër 7 July, 2017

Nga një zonë e harruar, e mbuluar nga balta, mijëra banorë të Saukut kanë një rrugë të re. Bashkia e Tiranës përfundoi në një kohë të shkurtër investimin për ndërtimin e lotit të dytë të rrugës “Hermann Gmeiner”, e cila ndodhet në pjesën lindore të qytetit të Tiranës, një zonë me ndërtime kryesisht të reja […]

Ndërpriten 99 lidhje të paligjshme, vendosen 211 matës të rinj 6 July, 2017

Puna e kryer nga Task-Forca e Bashkisë së Tiranës dhe Ujësjellës Kanalizimeve për ndërprerjen e lidhjeve të paligjshme, por edhe menaxhimin e situatës në terren, ka sjellë një përmirësimin të situatës së furnizimit me ujë të pijshëm në kryeqytet, si dhe ndërgjegjësim të qytetarëve për vendosjen e matësve të ujit. Vetëm ditën e djeshme janë […]

Rrjet i ri për furnizimin me ujë të 120 mijë banorëve në zonën e ish-bllokut dhe Tiranës së Re

Rreth 120 mijë banorë të zonës së ish-Bllokut dhe të Tiranës së Re do mund të furnizohen në mënyrë të rregullt me ujë të pijshëm. Paralelisht me masat e marra për ndërprerjen e prerjeve të paligjshme dhe shmangien e abuzimeve, Bashkia e Tiranës dhe Ujësjellës-Kanalizime Tiranë po i kushtojnë një vëmendje të veçantë edhe përmirësimit […]

Masa për 151 raste të lidhjeve të paligjshme në rrjetin e ujësjellësit 5 July, 2017

Në vijim të aksionit Task-Forcë për menaxhimin e situatës së emergjencës në kryeqytet, si pasojë e temperaturave të larta dhe thatësirës së zgjatur, Bashkia e Tiranës dhe Ujësjellës-Kanalizimeve kanë marrë një sërë masash për ndërprerjen e lidhjeve të paligjshme të ujit të pijshëm. Grupet e punës të Task-Forcës, me pjesëmarrjen e Policisë së Shtetit, Policisë […]

Faqja 3 nga 6112345...102030...Last »