Kinema

kineee

Rrjeti i kinemave “Imperial”

Kinema “Agimi”. Deri në fund të viteve 90-të të shekullit të kaluar në Tiranë ekzistonin 9 kinema. Kinema “Agimi” është kinemaja e fundit që ka mbetur nga ajo kohë. Deri në vitin 1961, ajo quhej “Kinemaja e Sovjetikëve”, sepse pothuaj gjithë lagjja përreth banohej nga familjet sovjetike që punonin në Shqipëri.

Kontakt

Tel: +355 42 235664

Cel: +355 697501133

Emailinfo@imperialcinemas.al

“Imperial Sheraton1 “ përbëhet nga 92 vende.

Imperial Sheraton 2” përbehet nga 30 vende dhe është konceptuar në formën e një Home Theatre.

Kontakt

Tel: +355 42 266396

Cel: +355 694862887

KINEMA Kristal me dy salla moderne dhe kapacitet prej 500 personash.

Kontakt

Tel: +355 44 804595

Cel: +355 694090280

Harta Interaktive

Kinema “Millenium”

Kinema Millenium 1 është kinemaja e parë private në Tiranë, e cila u hap në korrik të vitit 1999 në ndërtesën e ish-kinema Republikës. Tashmë kjo kinema nuk ekziston më.

Kinema Millenium 2 u hap në prill të vitit 2001 në ambientet e ish-Pallatit të Pionierëve Tiranë.

Kontakt

Tel: 04 22 53 654 / 22 53 655

Facebook: www.facebook.com/kinema.millennium.tirana

email: info@kinemamillennium.com

Website: www.kinemamillennium.com

Harta Interektive

 

Akademia e Filmit dhe Multimedias Marubi

Akademia e Film dhe Multimedias Marubi është krijuar në vitin 2004. Pjese e kësaj akademie është edhe Kinema Marubi. Marubi shfaq filma nga kinematografia botërore, organizon javë filmi nga vende të ndryshme si dhe ritualin e saj tradicional të: “E Mërkura Franceze”, “E Enjtja Klasike”, “E Premtja Spanjolle” etj. Këto filma shfaqen në orën 19:00 dhe hyrja e tyre është falas. Cdo vit në AFMM, mbahet Edicioni i Festivalit Ndërkombëtar të Filmit për të Drejtat të Njeriut, IHRFFA.

Tel : +355 42 365 188 / 157

Email: info@afmm.edu.al

Website: www.afmm.edu.al

Harta Interektive