Objektet e Kultit

dfr8.jpg
Rruga Deshmoret e 4 Shkurtit, Tirana 1001, Albania
Katedralja e re ngrihet në një truall të dhënë si kompensim për katedralen e vjetër, që u shkatër...
katedralja-e-shen-palit.jpg
Bulevardi Deshmoret e Kombit, Tiranë, Albania
Katedralja u ndërtua në fund të vitit 2001 dhe është një ndër katedralet më të mëdha dhe më të re...
shen prokopi.jpg
Liqeni Artificial i Tiranës, Kashar, Tirana, Albania
  Kjo kishë e ka origjinën rreth 2 shekuj përpara (në vitin 1780) dhe është kisha e parë ort...
kisha katolike Zemra e krishtit.jpg
Rruga Mujo Ulqinaku, Tiranë 1001, Albania
Kisha e Etërve Jezuitë të Tiranës ishte e para në Shqipëri, që i kushtohej “Zemrës së shenjtë të ...
KISHA ORTODOKSE UNGJILLEZIM (1).jpg
Rruga e Kavajës, Tiranë 1001, Albania
Në kushtet e tolerancës fetare dhe të rritjes së komunitetit ortodoks, më 1 shtator 1874, në Tira...
ODEONI.jpg
Rruga Hysen Loci, Tiranë, Albania
Selia botërore e bektashizmit u shpërngul nga Anadolli në Tiranë në vjeshtën e vitit 1925,  kur q...
teqeja e sheh dyrrit.jpg
Rruga e Barrikadave, Tirana, Albania
Teqeja e Sheh Dyrrit i përket sektit ( tarikatit) kadiri. Ajo ka shërbyer në të njëjtën kohë si t...
Teqeja Halveti.jpg
Rruga e Barrikadave, Tirana, Albania
Kjo teqe e ndodhur në qendër të Tiranës, në zonën ku dikur ka qenë Pazari i Vjetër, i përket Tari...
Dine Hoxha 1.jpg
Rruga e Kavajës, Tiranë 1001, Albania
154907518_93cb7fdd42.jpg
Kulla e Sahatit, Tirana 1001, Albania
Kjo xhami është e vetmja ndër tetë xhamitë e shekullit XVIII-XIX të ndërtuara në Tiranë që e shoh...
Xhamia_e_kokonozit.gif
Rruga Thimi Mitko, Tiranë, Albania
Xhamia e Kokonozit është ndërtuar përpara vitit 1775 nga Muhamed agë Kokonozi. Kjo xhami u rindër...
Xhamija e Tabakve.jpg
Rruga Shyqyri Ishmi, Tirana, Albania
Xhamia e Tabakëve është ndërtuar në shekullin XVIII, në të majtë të Lanës. Më 16 tetor 1927, rruf...
Showing 12 results